Mieren en wespen

Beesten horen in de tuin, zij dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze overlast gaan geven dan moet u ingrijpen.

Mieren zijn niet schadelijk maar ze kunnen wel het terras ondergraven of gaan bij u thuis op zoek naar lekkere happen. tegenwoordig zijn de bestrijdingsmiddelen tegen de mierenplaag zo ontwikkeld dat zij niet aantrekkelijk zijn voor andere dieren zoals egels of vogels. Zij hebben een bittere coating die de vogels niet lusten en die waterbestendig is. Wilt u de mieren binnenshuis bestrijden dan zijn de zogenaamde lokdoosjes ideaal. De mieren nemen het poeder mee naar hun nest en u ziet ze niet meer terug.

Wespen kunnen kwaad worden dus voorzichtigheid is geboden bij de bestrijding van deze beestjes. In sommige gemeentes kunt u de afdeling ongediertebestrijding bellen. Zij komen u helpen om het nest te verwijderen. Er zijn ook spuitbussen verkrijgbaar die zeer effectief zijn maar wees voorzichtig!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin