Behandelingen

KAM/BORSTEL- OF WASBEURT
Sommige honden eigenaren willen hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhoud van de vacht. Om dan klitvorming te voorkomen komen de honden eens in de 4 tot 12 weken om alleen goed uitgekamd te worden. Ook is het mogelijk dat de hond alleen komt om lekker gewassen te worden.

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas. Begint u met borstelen en kam daarna de vacht goed door. Vooral achter de oren, op de borst en buik en in de oksels en liezen ontstaan vaak klitten. U verwijdert zo veel dood haar en zo behoudt uw hond een fraaie glanzende vacht en u kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maak het met een hondenkoekje zo leuk mogelijk en begin met korte momenten. Op deze manier leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als de etensbak. Vraag gerust om advies, dan kan ik u laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.

Niet iedere vacht is hetzelfde! Trimsalon geeft advies over de vacht verzorging die het beste bij de vachtstructuur van uw pup/hond past.

HONDEN
In overleg met u wordt de hond getrimd naar de ras standaard of ander model mits de vachtstructuur van de hond dit toelaat. Wanneer u uw hond bij ons laat trimmen worden ook de nagels geknipt, oren schoongemaakt, het gebit nagekeken en natuurlijk krijgt de hond een lekker verfrissend bad.
Kortom; een volledige schoonheidsbehandeling voor uw hond.
Uw hond krijgt in de trimsalon een individuele behandeling zodat hij in een rustige en ontspannen sfeer de verzorging en aandacht krijgt die hij nodig heeft. Wij werken volgens afspraak en verzoeken u vriendelijk deze na te komen, immers er is tijd voor uw hond gereserveerd.

Laat uw hond uit voordat u hem/haar naar de trimsalon brengt en breng uw hond nooit met een volle maag. Indien uw hond medische problemen, parasieten heeft, loops is of gedragsproblemen heeft, dan willen we dat graag van te voren weten zodat er rekening mee gehouden kan worden. Deze honden kunnen ook prima bij ons terecht!

PUPPIE TRIM
De meeste mensen wachten te lang met de eerste trimbeurt van een pup/hond, met vaak als gevolg dat de pup klitten krijgt en geen leuke eerste ervaring heeft met de trimsalon.
Het beste is als de pup komt in zijn socialisatie fase (7 tot 12 weken oud). Een puppie trim houd in dat de pup even rond loopt/snuffelt in de trimsalon en dat de pup op de trimtafel staat en hierbij wordt geborsteld en gekamd. De nageltjes worden indien nodig geknipt en ook kan de pup eventueel gewassen worden. De pup wordt veel beloond zodat hij een prettige ervaring krijgt met de trimsalon. Een volgende trim behandeling voor de pup zal al veel makkelijker gaan omdat hij die fijne eerste ervaring heeft gehad.

KATTEN TRIMMEN
Met name langjarige katten kunnen soms wel wat professionele vacht verzorging gebruiken. Trimsalon Den Helder heeft veel ervaring in het verzorgen van de vacht van uw kat. Als het echt heel moeilijk gaat is het mogelijk om uw kat onder narcose te laten trimmen. Heeft u een kat en wilt u die laten trimmen, neem dan contact op voor alle verdere informatie.

KONIJNEN EN CAVIA’S
Langharige konijnen of cavia’s kunnen ook terecht om te laten kammen, knippen, ontklitten, scheren of nagels te knippen. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.

ANTI-VERHARING BEHANDELING
Met deze behandeling worden de jeukende, losse en dode haren verwijderd. Deze behandeling help de honden makkelijker door hun rui periode heen. De beste periode om deze behandeling te doen is als de hond op zijn top van de rui is (in huis erg veel haren verliest). Vaak is na deze behandeling het verharen duidelijk verminderd. 

PLUKKEN
Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag niet vanzelf uitvalt deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is.

KNIPPEN
De vacht met de schaar ingekort en/of in model gebracht.

EFFILEREN
Met een aan één kant getande schaar wordt de vacht uitgedund en eventueel ingekort. Hierdoor krijg je een natuurlijk effect.

SCHEREN
Hierbij wordt de vacht met een tondeuse ingekort, de lengte hiervan is afhankelijk van de scheerkop die gebruikt wordt.

ONTWOLLEN
Sommige honden hebben een dikke, wollige ondervacht. Deze wordt met een speciale kam eruit gehaald, om klitten en vervilten te voorkomen.

NAGELS KNIPPEN
Los van de trim behandelingen kunt u bij mij ook terecht voor het knippen van nageltjes, hier kan gewoon een afspraak voor worden gemaakt. Dit is ook mogelijk voor konijnen en cavia’s.