Bloembollen en zaden

Tuincentrum Den Helder ligt aan de rand van het Noordelijk Zandgebied, het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. Uiteraard verkopen wij in het voor- en najaar een mooi assortiment bloembollen.

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaars- en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei. Er is onderscheid tussen 'éénjarige' bloembollen en verwilderingsbollen. Bekende éénjarigen zijn tulpen, narcissen en hyacinten. Bij verwilderingsbollen denkt u aan kleine narcissen (Tête-a-Tête) en blauwe druifjes. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer terug kunnen komen. De zomerbollen (b.v. anemonen, dahlia's, calla's) zijn ook éénjarig maar de bollen of knollen kunnen droog en vorstvrij bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak.
In het vroege voorjaar verkopen wij bloembollen op pot!

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin. Tevens diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw tuin een fleurige aanblik geven.
 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten