Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar "scheuren", met een scherpe spade snijdt u er een stuk af; bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.

Vaste planten zijn veelzijdig, er zijn er die heerlijk geuren, die vlinders lokken of die geschikt zijn om te gebruiken in de keuken of als snijbloem. Je hebt keuze tussen bodembedekkers, rotsplanten, siergrassen en nog vele meer. Combineer vooral verschillende soorten vaste tuinplanten, bijvoorbeeld bloeiend, wintergroen, grassen en bodembedekkers en speel met hoogtes. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, waarmee u een lege plek in de tuin snel kunt opvullen.

In ons tuincentrum hebben we een grote assortiment vaste planten van Alkema en de collectie 'Hello Garden' van Griffioen. Twee gerenommeerde kwekers die garant staan voor kwalitatief hoogwaardige producten. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten