Bomen, heesters en coniferen

Geen tuin zonder boom!
Een boom in uw tuin zorgt voor hoogte en diepte en het ziet er mooi uit. Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de Bolacasia, Treurwilgje of Krenteboompje. Maar ook onze gevleugelde vrienden zijn blij met een boom in uw tuin!

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de Forsythia en Ribes. Heesters die vooral gekocht worden voor mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. 

Coniferen zijn een grote groep planten. Over het algemeen zijn het wintergroene planten die maar weinig verzorging nodig hebben. Ook op armere grond groeien de meeste coniferen goed. Coniferen hebben geen bladeren maar schubben of naalden. Er is veel variatie in vorm, kleur, groeiwijze en hoogte zodat voor iedere tuin wel een geschikte conifeer te vinden is. Er zijn o.a.dwergconiferen, zuilconiferen, vormsnoei coniferen, haagconiferen, dennen en sparren.

Vraag onze medewerkers om advies voor de beste aankoop voor uw tuin!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten