Bomen, heesters en coniferen

Een boom in uw tuin zorgt voor hoogte en diepte en het ziet er mooi uit. Ook voor kleine tuinen zijn er genoeg mogelijkheden. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de Bolacasia, Treurwilgje of Krenteboompje ,maar ook de leilinde, dakplantaan, palmen en olijfbomen zijn erg gewild. Er zijn verschillende soorten en maten bomen, voor verschillende maten tuinen.

Heesters en struiken zijn eigenlijk hetzelfde. Ze onderscheiden zich van bomen, doordat ze geen duidelijke stam hebben. Heesters geven een tuin volume en hebben sierwaarde door hun bloemen, bessen of mooie bladeren. Ze zijn vooral voor de kleinere tuin een goede vervanging voor bomen die vaak groot worden. De verzorging is gelukkig simpel. Hoe u de heester ook snoeit, hij groeit vanzelf wel weer terug.

Coniferen zijn een grote groep planten. Over het algemeen zijn het wintergroene planten die maar weinig verzorging nodig hebben. Ook op armere grond groeien de meeste coniferen goed. Coniferen hebben geen bladeren maar schubben of naalden. Er is veel variatie in vorm, kleur, groeiwijze en hoogte zodat voor iedere tuin wel een geschikte conifeer te vinden is. Er zijn o.a.dwergconiferen, zuilconiferen, vormsnoei coniferen, haagconiferen, dennen en sparren.

Vraag onze medewerkers om advies voor de beste aankoop voor uw tuin!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten