Moestuin

Zelf groente, fruit en kruiden kweken in uw eigen moestuin is niet alleen een hele ontspannende hobby, u plukt er letterlijk en figuurlijk de vruchten van!  Het is niet zomaar dat moestuinieren momenteel misschien wel hipper dan ooit is. We leven in een tijd waarin we dagelijks te maken hebben met duizenden prikkels. Tijd om even goed tot rust te komen is er nauwelijks. Een hobby die niet alleen erg nuttig, maar ook heel ontspannend is, is dan een welkome toevoeging. Iedereen weet immers dat men van wroeten in de aarde en bezig zijn met de natuur behoorlijk relaxed wordt. 

U hoeft echter geen enorm landgoed te hebben om een moestuinhobby te beginnen. Ook in een verhoogde kweektafel, kweekkas of vierkante-meter-bak kunt u het lekkerste voedsel kweken en oogsten. 
 

Leuk voor jong én oud!

Geef uw liefde voor tuinieren door aan uw kinderen. Hoe leuk is het om ze al op jonge leeftijd te leren hoe de natuur werkt en waar al dat groente, fruit en kruiden nu echt vandaan komt? Wanneer een zaadje in een plantje verandert, zullen uw kinderen er als de kippen bij zijn. Dat dat plantje uiteindelijk uitgroeit tot een heerlijk gerecht is natuurlijk helemaal spectaculair. Super leuk en ook nog eens erg leerzaam! 


Zaaikalenders

  


Moestuin benodigdheden

Naast zaden of plantjes, zijn er ook verschillende moestuinbenodigdheden die van pas kunnen komen bij het kweken van uw eigen groenten, fruit en kruiden. Denk bijvoorbeeld aan de kweekbakken van o.a. Elho, tuingereedschap zoals een spade, hark, gieter en snoeischaar, maar ook aan meststoffen en potgrond voor een gezonde groei van uw planten. Verder zijn er ook tuinkasjes, kweekbakken en -tafels, en zelfs irrigatiesystemen beschikbaar om het kweken van uw eigen voedsel nog makkelijker te maken. Wij hebben het allemaal in huis!