Mieren en slakken

Mieren zijn buitenshuis nuttige dieren. Maar mierennesten kunnen je terras ontwrichten en binnenshuis kunnen de kriebelbeestjes voor overlast zorgen. Mieren zijn op zoek naar voedsel. Voorkom dus dat jouw huis aantrekkelijk wordt voor de kleine diertjes. Ruim etensresten direct op en bewaar voedsel goed afgesloten. 
Vaak is het niet nodig om mierennesten in de tuin te bestrijden als ze geen overlast in je huis of op je terras veroorzaken. Mieren vervullen in de tuin een nuttige rol: ze ruimen afval en schadelijke insecten op. U kunt de mieren overlast op verschillende manieren aanpakken d.m.v. lokdoosjes, mierenpoeder of vloeibaar 'mierenpoeder'. Laat u adviseren in ons tuincentrum!

Huisjesslakken eten alleen dode bladeren en doen geen kwaad in je tuin. Verder zijn het vooral naaktslakken die wél graag van levende plantenbladeren eten. Sommige grote naaktslakken eten dagelijks wel de helft van hun lichaamsgewicht. U kunt de slakken met de hand verwijderen uit de tuin, vangen in een slakkenval, slakkenkorrels gebruiken of ze bestrijden met aaltjes. Aaltjes (insect parasitaire nematoden) dringen de slakken binnen waar ze een bacterie afscheiden die dodelijk is. Bestrijden met aaltjes is volkomen veilig voor andere dieren.

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming