Plantenbescherming

Planten hebben soms wat extra bescherming nodig, want we willen niet altijd de natuur geheel zijn gang laten gaan! Die mooie kersen aan de boom wil je immers liever zelf opeten en daarom is het verstandig hier een net over te hangen voor ze rijp zijn. Let op de grootte van de mazen en de sterkte van het net als je jouw net uitkiest.
Ook de winter houden we liever op afstand. Planten die minder van kou houden kun je niet altijd naar binnen halen, maar die mooie olijfboom kun je wel beschermen met een winterhoes. Winterhoezen zijn speciaal gemaakt zodat ze lucht en water doorlaten. Hierdoor wordt de plant niet verstikt en hoef je ook geen extra water te geven. Met een plantenbeschermhoes of vliesdoek wikkel je de plant in diverse lagen. Let op: zodra de vorst voorbij is moet de hoes of het vlies weer van je plant af!

Voor konijnen en woelmuizen zijn er vallen maar ook korrels die zorgen dat ze uit de tuin wegblijven. Lokdozen kunnen worden ingezet bij de bestrijding van huismuizen. Deze bevatten een lokmiddel waar de muizen van eten en dat niet overleven. 

Voor kruipende insecten is er speciaal lijmband dat om de stam geplakt wordt waardoor de insecten tegengehouden worden.
Boomwondbalsem zorgt voor een snelle genezing van de wond die veroorzaakt is door het snoeien of zagen van takken en voorkomt inrotten zodat schimmels en bacteriën geen kans krijgen. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming