Onkruid, mos en groene aanslag

Planten die als ongenode gasten in het gazon of je border voorkomen worden onkruid genoemd terwijl het eigenlijk gewoon inheemse planten zijn. In de borders kan het "onkruid" geschoffeld worden, in het gazon is dat een stuk moeilijker vandaar dat er teruggegrepen moet worden op het handmatig verwijderen van het onkruid of bestrijdingsmiddelen gebruiken die door middel van korrels of in vloeibare vorm verwerkt kunnen worden. Het keuze voor het beste gereedschap om onkruid te verwijderen, ligt aan de plek waar het onkruid je dwars zit. Tussen je planten wil je een heel andere methode hanteren dan bij het verwijderen van onkruid op je terras! 

In ons tuincentrum hebben we bestrijdingsmiddelen van o.a. BSI en Pokon. Onze medewerkers adviseren u graag om het voor u juiste onkruidbestrijdingsmiddel te vinden. 

Een ander hardnekkig onkruid is mos. Vaak komt dit in gazons voor die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Mos kan je gazon of je tegels vervelend ontsieren, maar met het juiste mos bestrijdingsmiddel is dit geen probleem meer! Verwijder het mos snel en eenvoudig tussen het gras of van je terras met een milieuvriendelijk anti-mos middel. Maak je terras vrij van groene aanslag met natuurlijke en milieuvriendelijke groene aanslag reinigers. Ook geschikt voor hout, zoals de schutting, je tuinmeubelen of vlonders. De groene aanslag terrasreinigers zijn hard tegen groene aanslag, maar veilig voor tegels, steen, glas en hout én de omgeving.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gewasbescherming