Cactussen en vetplanten

Cactussen en vetplanten zijn makkelijke en sterke planten die graag een standplaats op een lichte zonnige plaats hebben. De Cactus is weer helemaal ‘in’ en hij geeft een stoer randje aan iedere woonkamer. De cactus is een succulent, een plant die de eigenschap heeft om water voor een bepaalde tijd op te slaan.  Geef je cactus dus vooral niet teveel water! Hij kan heel goed tegen droogte en juist slecht tegen teveel water. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond. Deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten (voedselarme, goed gedraineerde grond).

Ook vetplanten hebben weinig verzorging nodig. Ze verbruiken heel weinig water, ideaal dus als je soms vergeet om je planten water te geven. Vetplanten vind je in mini's, als grote planten, als hangplanten, met brede bladeren, met smalle bladeren en vele andere vormen. Tuincentrum Den Helder heeft een groot assortiment planten uit de 'Eden Collectie', er is dus altijd wel een plant die bij u past.

Geef cactussen en vetplanten in de groeiperiode matig water, één keer in de week een klein scheutje is voldoende. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat kunt u het water geven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken of zelfs nog minder.  
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten