Groene kamerplanten

Onder groene kamerplanten bedoelen we planten die niet bloeien maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon staan. De bonte soorten hebben meer licht nodig dan de volledig groene planten. Bijna alle groene planten hebben een hekel aan felle zon en zijn daardoor vooral geschikt voor een raam op het noorden, het noordoosten of het westen.

Groene planten met een dik, glanzend blad of die behaard zijn, zijn het best bestand tegen de luchtvochtigheidsomstandigheden in de huiskamer. Bij zo’n blad is de verdamping namelijk beperkt en is de waterbehoefte daardoor minder. Planten met dun, kruidachtig blad zijn daarentegen gevoeliger en kwetsbaarder. Bij deze planten moet je goed letten op de luchtvochtigheid en de watergifte. Regelmatig controleren of de potgrond nog vochtig is en geef nooit water als de grond nog vochtig is (teveel water geeft wortelrot). 

Laat bij voorkeur de plant in een binnenpot in de sierpot staan en als u de plant toch liever in de sierpot wilt planten, zorg dan voor een goede drainage. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. 

Groene planten komen in vele soorten en maten. Ons tuincentrum heeft planten vanaf XS (de echte miniplantjes) tot XXL maten! 
Komt u vooral langs om te kijken en laat u adviseren door onze medewerkers!
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten