Groene kamerplanten

Onder groene kamerplanten bedoelen we planten die niet bloeien maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste groene planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon staan. De bonte soorten hebben meer licht nodig dan de volledig groene planten. 

Groene planten met een dik, glanzend blad of die behaard zijn, zijn het best bestand tegen de luchtvochtigheidsomstandigheden in de huiskamer. Bij zo’n blad is de verdamping namelijk beperkt en is de waterbehoefte daardoor minder. Planten met dun, kruidachtig blad zijn daarentegen gevoeliger en kwetsbaarder. Bij deze planten moet je goed letten op de luchtvochtigheid en de watergifte. Regelmatig controleren of de potgrond nog vochtig is en geef nooit water als de grond nog vochtig is (teveel water geeft wortelrot en rouwvliegjes). 

Laat bij voorkeur de plant in een binnenpot in de sierpot staan en als u de plant toch liever in de sierpot wilt planten, zorg dan voor een goede drainage. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten. Kom langs bij Tuincentrum Den Helder voor groene kamerplanten in alle maten!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten