Keramiek

Keramiek is niet één materiaal, maar een verzamelnaam voor alle producten die van gebakken klei zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan aardewerk, porselein en steengoed. Het verschil zit 'm in de mate van verhitting en het soort klei dat wordt gebruikt. Zo wordt porselein van witte klei gemaakt en wordt voor aardewerk, zoals terracotta, rode klei gebruikt. Keramiek is er dan ook in vele soorten en maten: van kunst tot servies, van wasbakken tot tegels. Keramische potterie wordt in veel gevallen van een laag glazuur voorzien, maar in het geval van terracotta juist weer niet.

WAAROM KERAMIEK?

Keramiek heeft een groot aantal voordelen: het is duurzaam, weer- en vorstbestendig, UV-bestendig, zwaarder en dus steviger. Naast deze punten heeft keramiek het voordeel dat het enorm veel sfeer uitstraalt. Keramiek geeft het interieur en exterieur extra stijl en klasse mee. 

BINNEN EN BUITEN

Wij hebben keramische potten voor zowel binnen als buiten. Buitenkeramiek is vaak grover dan potterie voor binnen. Een gat in de bodem is meestal een teken dat het om buitenpotterie gaat. Terracotta is geschikt voor zowel binnen als buiten. Het fijne aan dit materiaal is de subtiele kleur die een prachtige combinatie is met groen. Voor alle potten geldt: op z'n kop opbergen zodat er geen water in kan blijven staan.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Potterie